(Image: Africa Studio / Shutterstock )

6 Tärkeintä sääntöä nettideittailuun

Myös nettideittailussa on olemassa tiettyjä perussääntöjä joita jokaisen tulisi noudattaa. Tässä artikkelissa opit niistä lisää.

Pikku virheitä tapahtuu aina, silloin tällöin ihmisten huomaamatta. Valitettavasti monet ovat kriittisiä näistä pienistä virheistä ja voivat käyttää niitä sinua vastaan.

Ota huomioon, että olet tekemisissä  oikeiden ihmisten etkä tunteettoman tietokoneen kanssa. Jokainen tekee virheitä.

#1 Älä ole liian muodollinen

Riippumatta mitä treffisivustoa käytät, jonkun kutsuminen herraksi tai rouvaksi ei ole suotavaa.

Ole epävirallinen ja rento ensimmäisestä yhteydenotosta alkaen ja kutsu muita käyttäjiä heidän etunimellään tai käyttäjätunnuksellaan. Tämä luo hieman avoimemman ja mukavamman ilmapiirin ja tekee keskustelun aloittamisesta paljon helpompaa.

Huomaa, että tämä sääntö koskee myös iäkkäämpiä käyttäjiä!

#2 Pysy totuudessa

Kuvaile itseäsi, ympäristöäsi sekä toiveitasi realistisesti ja totuudenmukaisesti. Profiilitietojesi tulisi aina olla totta!

Loppujen lopuksi, kontaktisi olettavat sen olevan totta. Pienimmätkin valheet paljastuvat ennemmin tai myöhemmin ja viimeistään silloin menetät kontaktisi luottamuksen.

Ethän sinäkään halua että sinulle valehdellaan, ethän?

Pidä myös mielessä, että treffisivustot ryhtyvät tiukkoihin toimenpiteisiin, niin kutsuttuja feikki profiileja vastaan. Jos kontaktisi huomaa valheellisia tietoja profiilissasi, hän saattaa ilmiantaa sen. Useimmissa tapauksissa tilisi poistetaan saman tien eikä tietoihin pääse enää käsiksi.

(Image: Maksim Ladouski / Shutterstock )(Image: Maksim Ladouski / Shutterstock)

#3 Ole aina toisia kohden kunnioittava

Jos suutut netti kontaktisi viestistä ja haluaisit välittömästi purkaa turhautumistasi, muista että on paljon parempi, ensiksi hengittää syvään.

Loukkauksia ja sanallisia hyökkäyksiä ei missään nimessä tule sallia. Itseasiassa olet ehkä ymmärtänyt keskustelukumppanisi viestin väärin. Tai, ehkä hänen viestinsä oli tarkoitettu ironiseksi.

Kohtele nettikontaktejasi aina kunnioittavasti. Jokaisen profiilin takana on aina ihminen, ihan kun sinä.

Tietenkin sama pätee silloinkin, jos joku kontaktisi ”käy hermoillesi”, tee hänelle se selväksi ja jos se ei lopu teet ilmoituksen.

#4 Ole hyvin varovainen kelle jaat henkilötietojasi

Olipa se osoitteesi, puhelinnumerosi tai yksityiskohtaista tietoa työpaikastasi: ole aina hyvin varovainen henkilökohtaisten tietojesi kanssa.

Nämä ja muut henkilökohtaiset tiedot eivät kuulu mihinkään julkiseen profiiliin. Ole varovainen, ja anna henkilökohtainen puhelinnumerosi tai osoitteesi kontaktillesi vasta silloin, kun tunnet hänet paremmin.

Valitettavasti kukaan ei voi antaa sinulle takeita siitä, ettei luottamustasi käytetä väärin. Kuuntele sydäntäsi ja tunnettasi, jos tuntuu epäilyttävältä, se todennäköisesti on sitä.

Jos et ole varma onko keskustelukumppanisi luotettava, on parempi pysyä nimettömänä hieman pidempään.

(Image: Ekaterina Pokrovsky / Shutterstock )(Image: Ekaterina Pokrovsky / Shutterstock)

#5 Vältä kyynisyyttä tai sarkasmia

Kirjoitetut viestit tulkitaan usein väärin vastaanottajan toimesta puheen, äänensävyn ja eleiden puuttumisen vuoksi. Siksi kannattaa pidättäytyä kyynisistä, sarkastisista tai ironisista lausunnoista viesteissäsi. Vaikka laittaisit hymiön viestin loppuun, vastaanottaja voi silti tulkita viestin täysin eri tavalla.

Monet lupaavat suhteet ovatkin päättyneet äkisti tällaisten väärinkäsityksen vuoksi.

Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että sinun aina täytyisi täysin pidättäytyä huumorin viljelemisestä viesteissäsi. Muista vain varmistaa, että vastaanottaja myös ymmärtää sen!

#6 Kiinnitä huomiota kielioppiin ja oikeinkirjoitukseen

Tosin, et myöskään tarvitse Suomen kielen tutkintoa muotoillaksesi viestiä kontaktillesi.

Lue läpi viestiäsi vielä kerran, ennen kuin painat ”lähetä” nappia – näin voit säästyä sydänsurusta ja turhista väärinkäsityksistä jo ennen kuin on liian myöhäistä!

Parikin virhettä ei vielä ole maailmanloppu, mutta jos viestisi on täynnä niitä, se saattaa saada sinut huonoon valoon.

Vihje: Jos et ole varma kieliopista tai oikeinkirjoituksesta, käy tarkastamassa tekstiäsi. Netissä on useita ilmaisia oikolukuohjelmia!

Johtopäätös: nettideittailussa asenne on avainasemassa!

Jos haluat menestyä nettideittailussa, sinun kannattaa pitää kiinni näistä säännöistä.

Olet loppujen lopuksi yhteydessä aidon ihmisen kanssa, jolla on todelliset tunteet ja toiveet, aivan kuten sinulla. Kohtele häntä kunnioittavasti!