(Image: Lolostock / Shutterstock )

Nettideittailun 8 suurinta virhettä

Vältä nämä virheet menestyäksesi nettideittailussa.

Kumppanin etsiminen internetistä on yleistymässä kovaa vauhtia. Nettideittailu avaa ovia moniin uusiin mahdollisuuksiin.

Onnistuaksesi, ja etenkin välttääksesi pettymykset, sinun tulee ottaa huomioon seuraavat neuvot.

Jatka lukemista, jos haluat tietää, miten onnistut välttämään nettideittailun suurimpia ja yleisimpiä virheitä.

#1 Vältä väärän tiedon antamista profiilissasi

Vältä liiallista julkiasun kohottamista. Houkutus korostaa omaa itseään niin, että todellisuus unohtuu, on korkea.

Varo, ettet anna itsestäsi väärää kuvaa. Älä kuvaile itseäsi nuorempana, laihempana, pidempänä tai rikkaampana, kuin mitä todellisuudessa olet. Totuus tulee julki ensitreffeillä.

On paras olla vain rehellinen. Mahdollinen kumppanisi on myös ihminen kaikkine vikoineen, kuten sinäkin. Jokaisella meistä on virheemme – niitä ei tarvitse piilotella.

Heikkoutesi saattavat jopa tehdä sinusta miellyttävämmän.

#2 Vältä tylsiä kuvia

Käytä aikasi hyvän kuvan valitsemiseen. Tilannekuva tai “Selfie” voi hyvinkin olla sopiva, kunhan se vain on hyvä ja edustava kuva sinusta.

Kaveria voi myös pyytää ottamaan kuvan sinusta. Varteenotettava vaihtoehto on myös palkata ammattilaiskuvaaja.

Kuvan tulisi näyttää sinut sellaisenaan, kun olet. Älä turvaudu Photoshop kikkailuun! Miellyttävä hymy sekä siisti ulkonäkö ovat paljon tärkeämpiä.

Kuva ei saa olla epäselvä, sinun täytyy olla tunnistettavissa siitä.

(Image: g-stockstudio / Shutterstock )(Image: g-stockstudio / Shutterstock)

#3 Vältä rakentamasta liiallisia odotuksia

Varaudu siihen, että kumppanin haku saattaa viedä aikaa. On epätodennäköistä, että ensimmäinen kontaktisi olisi unelmiesi mies tai nainen.

Ensimmäinen yhteys tapahtuu kirjoittamalla. Muista kertoa jotain itsestäsi, mutta älä tee se liian yksityiskohtaisesti henkilötasolla.

Löytämällä sopivan tasapainon sen välillä mitä paljastat itsestäsi ja mitä et, voit silti nopeasti havaita, oletteko kontaktisi kanssa samalla aaltopituudella.

Alussa kannattaa välttää tietyt aiheet. Älä puhu naimisiinmenosta tai lasten hankkimisesta liian aikaisin. Anna näiden asioiden tulla julki ajallaan.

#4 Älä anna väärää tietoa itsestäsi persoonallisuustestissä

Kun teet päätöksen hakea kumppania deittisivustolta, joudut usein aluksi tekemään persoonallisuustestiä. Pysy totuudessa täyttäessäsi testiä.

Testeillä pyritään selvittää persoonaasi ja täten myös mielenkiinnon kohteitasi sekä harrastuksiasi, jotta sinulle pystytään tarjoamaan sopivampia kumppanivaihtoehtoja.

Joten, älä kerro nauttivasi harrastuksista, joista et todellisuudessa pidä, niin vältät turhat hankaluudet.

(Image: Syda Productions / Shutterstock )(Image: Syda Productions / Shutterstock)

#5 Älä valehtele ammatistasi tai taloudellisesta tilanteestasi

Valehdellessasi ammatistasi ja taloustilanteestasi, tulet jäämään kiinni todella nopeasti.

Vältä myös kehuskelua ammattisi tai taloustilanteesi suhteen. Nöyryys on puoleensavetävää. Se tekee helpoksi parhaimman kumppanin löytämisen, sellaisena kun olet eikä tienestiesi perusteella.

#6 Vältä henkilökohtaisten asioiden paljastamista liian aikaisin

Turvallisuussyistä on parempaa, että pidättäydyt myös sopivan verran ”anonyymina”. Etunimesi ja ikäsi voit tietenkin paljastaa, mutta osoitettasi ja puhelinnumeroasi sinun ei tulisi heti antaa.

Käytä aikaa rakentaaksesi luottamuksen. Tällä tavoin saat paljon paremman käsityksen mahdollisesta kumppanistasi ennen ensitapaamista. Kannattaa käyttää sähköpostiosoitetta, joka ei paljasta henkilöllisyyttäsi.

#7 Vältä valitsemasta huonoa käyttäjänimeä

Nimimerkkisi netissä kertoo paljon sinusta, joten valitse nimimerkkisi huolella. Älä valitse nimimerkkiä, joka johdattelee vääriin käsityksiin sinusta.

Hyvä yhdistelmä sisältää etunimesi ja syntymävuotesi. Vältä kuitenkin kiusallisten, karmivien tai seksuaalisten sanavalintojen käyttö, se voi pelotella monet mahdolliset kumppanit. Lisäksi, sellaiset sanavalinnat voi tehdä sen, että vääränlaiset ihmiset ottavat sinuun yhteyttä.

#8 Muista ensitreffeillä myös turvallisuutesi

Valitse yleinen, julkinen paikka ensitapaamiselle. Esimerkiksi kahvilassa tai muussa julkisessa paikassa tapaaminen on aina hyvä idea.

Tämä takaa turvallisuutesi. Ensitapaaminen ei koskaan pitäisi olla kotonasi.

Jos haluat lisää turvallisuutta, kerro ystävillesi milloin, missä ja kenen kanssa suunnittelet tapaavasi.

Johtopäätös: Rehellisyys ennen kaikkea! Ole rehellinen, mutta myös sopivasti skeptinen.

Nettideittailu voi olla varsin hauskaa ja antoisaa, älä kuitenkaan aseta odotuksiasi liian korkealle.