(Image: g-stockstudio / Shutterstock )

5 vinkkiä miten luot ensikontaktin nettideittailussa

Näillä vinkeillä maksimoit mahdollisuutesi herättää vastapuolen kiinnostuksen ensimmäisellä viestilläsi.

Monille käyttäjille nettideittailussa “lähetä”- painikkeen painaminen tai jopa puhelimen esiin ottaminen ensikeskustelua varten on todella hermoja raastavaa ja jännittävää.

Alun kontaktin ottaminen saa ihmiset yleensä todella hermostuneiksi ja tähän tunteeseen yhdistyvät vielä jännitys ja perhoset vatsassa. Usein näistä tunteista selviäminen palkitaan hyvällä suhteella – joten älä luovuta! Jotta pääsisit eteenpäin ja saisit suhteen alkuun, olemme laatineet seuraavat vinkit.

#1 Ota riski

Ole rohkea. Jos pelkäät, ettet löydä oikeita sanoja, sinä ja mahdollinen kumppanisi voitte menettää elämänne parhaat hetket. Älä siis ota stressiä yhteydenotosta etukäteen, vaan tee se vain.

Mikään tilanteessasi ei muutu, jos kiinnostuksen kohteesi ei vastaa. Ja jos saat vastauksen, sinulla on mahdollisuus aloittaa keskustelu ja ehkä jopa nettiflirttailu, se voi lopulta kehittyä joksikin muuksi.

#2 Ole kärsivällinen

Netissä viestien lähettäminen ja niihin vastaaminen voi tapahtua sekunneissa. Mutta jos kiinnostuksenkohteellasi kestää hieman kauemmin vastata viestiisi, yritä silti pysyä kärsivällisenä.

Kaikki ihmiset eivät pysty vastaamaan heti ja voi olla, että he eivät vietä netissä koko päiväänsä. Joskus he voivat myös miettiä pitkään sanoja, joilla viestiin vastaisi tai kenties jopa hermoilla vastaamista. Sen takia on hyvä olla kärsivällinen, sillä se palkitaan useimmiten.  

(Image: Rawpixel.com / Shutterstock )(Image: Rawpixel.com / Shutterstock)

#3 Uskalla näyttää, että olet kiinnostunut

Mitä selvempi, arkisempi ja yleisempi viestisi on deittisivustoilla sitä heikommat mahdollisuutesi ovat.

Jos olet epävarma ja hermoilet, millä tavoin kiinnostuksen kohteellesi kirjoittaisit, ole avoin siitä. Tällä tavoin molempien paineet vähenevät – kiinnostuksen kohteesi voi myös tuntea empatiaa, sympatiaa ja yhteyttä sinua kohtaan.

#4 Tee läksyt ensin

Kun ensikerran otat kiinnostuksen kohteeseesi yhteyttä, muista viestiä, että et ole kiinnostunut hänestä pelkästään kivan kuvan vuoksi. Kerro, että olet myös kiinnostunut hänestä ihmisenä. Lue hänen profiilitiedot tarkkaan ja viittaa johonkin tiedoista, kun ensikerran otat kontaktia.

Mieti myös viestiin muutama sana loppuun ja pyydä kohteliaasti ja jämäkästi häntä vastaamaan sinulle.

#5 Ole kiinnostunut, mutta älä tunkeileva

Jos kysyt monta kysymystä ensimmäisessä viestissä, ne voivat saada sinut näyttämään kiinnostuneelta – mutta ne voivat myös helposti luoda tunkeilevan vaikutelman.

Useimmin ihmiset eivät myöskään halua vastata moniin kysymyksiin samassa viestissä. Vastauksiin menee paljon aikaa ja vastauksia joutuu miettimään pitkään! Keskity siis niihin asioihin, joista hän on jo kertonut profiilissaan ja etsi jotain, mikä saattaisi yhdistää teitä.

Jos esimerkiksi huomaat, että kiinnostuksen kohteesi soittaa kitaraa, voit kirjoittaa: “Huomasin profiilistasi, että soitat kitaraa. Minäkin aloitin kitaran soiton ja kiinnostuin musiikista noin 3 vuotta sitten…”. Ole kuitenkin rehellinen.

(Image: Ditty_about_summer / Shutterstock )(Image: Dittyaboutsummer / Shutterstock)

Yhteenveto: ole lyhytsanainen, ytimekäs ja omalaatuinen sekä pyri syvällisyyteen 

Älä koskaan lähetä tylsää ja sisällöltään tyhjää viestiä, kuten “Haluaisin tavata sinut, lähetä viesti!” ainakaan ensimmäisenä viestinä. Tällaiset viestit eivät useinkaan herätä vastapuolessa mitään kiinnostusta.

Sen sijaan, käytä hetki aikaasi ja kirjoita hieman enemmän, mutta ei mielellään mitään esseetä (maksimi 300 sanaa), ja kerro miksi haluaisit tavata hänet. Selitä mitkä asiat hänessä herättivät kiinnostuksesi ja kerro samalla itsestäsi jotain, esimerkiksi harrastus, ammatti tai muu kiinnostuksen kohde.

Jos olet vilpitön ja aito viestissäsi ja kirjoitat sen ystävälliseen sävyyn, saat todennäköisesti vastaukse.